MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA

Sunday, August 30, 2009

Panglima mengucapkan Selamat Menyambut Merdeka ke 52. Hayatilah kemerdekaan dengan keinsafan. Sambutan kemerdekaan bukannya bertujuan untuk berpesta atau berparti sehingga malam, tetapi ianya sebagai peringatan ke atas usaha-usaha pejuang-pejuang kita dahulu yang membebaskan Negara Malaysia ini dari belenggu penjajah yang mengaut segala hasil mahsyul Negara disamping merosakkan budaya, agama dan bangsa ini.

Oleh itu panglima menyeru semua rakyat Malaysia supaya insaf dan sedarlah bahawa nikmat kemerdekaan itu akan hancur jika kita tidak menjaganya dengan baik. Jangan harapkan kepada bangsa asing, mereka suka kita hancur.


Kepada rakyat yang suka sangat mengajak bangsa asing untuk masuk campur tangan hal ehwal dalaman negara kita, sedarlah bahawa usaha anda dilaknati oleh majoriti rakyat dan Allah.


MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

0 comments:

Post a Comment

Apa kata Blogger

  • Benarkah seperti apa yang dikata - Isu hangat ini disiarkan oleh blog TheKedahReport yang dikatakan melibatkan seorang Exco Kedah yang bertandang ke Johor. Selepas itu terdapat komen atau ...
    8 months ago
  • Umno kena kencing??? - *SOKONG MEMBAWA REBAH* Pakatan Rakyat telah berjaya mematahkan usaha-usaha UMNO untuk menarik sokongan institusi agama di negeri Selangor bagi menyokon...
    7 years ago