Ingatan: Berdosa menyokong Ustazah ini!

Wednesday, October 26, 2011

Penulis menyeru kepada semua umat Islam supaya berhati-hati dengan penceramah yang hanya membaca buku dan menggunakan akal fikiran beliau untuk menyampaikan kepada audien nya.  Apa yang cuba disampaikan bakal memberi kekeliruan kepada yang tidak mempelajari agama dengan mendalam dari guru-guru yang bertauliah dan benar-benar faham apa yang dibincangkan.


Nurul hanya membaca dari buku dan menyampaikan kepada pendengar. Ini amat mengelirukan dan ajaran Islam bakal disalah ertikan oleh mereka yang tidak berilmu.

Jangan kita terima bulat-bulat apa yang diperkatakan melainkan kita memperlajarinya dengan mendalam dari guru-guru yang arif tentangnya.

0 comments:

Post a Comment

Apa kata Blogger

  • Rasuah dalam UMNO - Seperti yang disebut oleh Tun M, UMNO sudah tidak boleh diselamatkan lagi gara-gara rasuah atau politik wang yang berleluasa dari peringkat atas hinggalah ...
    1 year ago
  • Umno kena kencing??? - *SOKONG MEMBAWA REBAH* Pakatan Rakyat telah berjaya mematahkan usaha-usaha UMNO untuk menarik sokongan institusi agama di negeri Selangor bagi menyokon...
    9 years ago